Restoran Adisyon Programı Nedir ? Restoran programı, genel amacıyla restoranda işlerin yolunda gitmesini düzenlemeye destek sunan, kasa, adisyon, garson takibi yapmaya fayda sağlayan ve böylece restoranın daha sistemli şekilde işlemesini sağlayabilen programdır. Bu program sayesinde yönetici tüm restorana hakim olur ve restoranda daha rahat bir yönetim sağlama imkanı bulur. İşleri daha kolay düzenler, eksikler ve fazlalıklar daha çabuk belirlenir, sistem hızlı ve daha sorunsuz işler. Salon ve masa yönetimi, self ve paket servis, tahsilat sistemi, otelle entegrasyon, ödenmezler, büyük önem taşıyan ikramlar ve indirimler, barkodlu satış ve yazdırma sistemi ve ayrıca yabancı dil desteği gibi birçok fayda sağlar. Siz de bir adisyon yazılım programı sayesinde restoran yönetim programınızı kolayca oluşturabilir, kendinizi daha da büyütebilir ve işlemlerinizi çok daha hızlı hale getirebilirsiniz. Bu program yöneticiye sipariş takibinden garson takibine, fişlere, ihtiyaçlara ve daha bir çok seçeneğe erişme imkanı sağlar. Kalabalık masalarda kim ne kadar ödeyecek sorunu ortadan kalkar çünkü bu yazılım sayesinde hesabı on kişiye kadar bölebilirsiniz. Az personelle daha kaliteli bir hizmet verebilir, müşteri memnuniyetini üst düzeye çıkarabilirsiniz. Bu ve bunun gibi birçok şey için en doğru seçenek adisyon yazılım programını edinmek ve işlerin kolaylaşmasının keyfine bakmaktır.
Restoran Programı Nasıl Olmalı?
Restoran programı, restoranın işleyişini düzenleyen, geliştiren, daha az personelle daha verimli sonuç elde etmeye yarayan, zamandan ve ücretten tasarruf ettiren bir program olmalıdır. Bunu da kuracağınız adisyon programı sayesinde kolayca yapabilirsiniz. Bu sayede restoranınız daha düzenli, hızlı ve verimli bir işleyişe kavuşarak çok daha iyi hizmet vermeye, istediğiniz performansa ayak uydurmaya başlayacaktır.
Restoranında daha iyi hizmet vermek isteyen ve karlılığını arttırıp gelişmek isteyen her restoran işletmecisinin tercih ettiği restoran adisyon sistemleri kullanıcılarına sağladığı bir çok avantaj ile bu güveni sonuna kadar hak etmekte.
Piyasada bulunan bir birinden farklı adisyon sistemleri ise restoran adisyon programlarının nasıl seçilmesi gerektiği sorularını akla getirmekte. Bunun için öncelikle yapılması gereken restoranı tüm ayrıntıları ile tanımlamaktır. Restoranın iş akışının tam olarak belirlenmesi aynı zamanda işletmenin adisyon programında ihtiyaç duyduğu özellikleri de belirleyecektir. Seçilecek olan adisyon programı restoranın iş akışını bozmamalı ya da ek operasyonlar gerektirmemelidir.
Adisyon programının nasıl olması gerektiğinin ikinci cevabı ise restoranın bütün istek ve gereksinimlerini karşılaması gerekliliğidir. Böylece adisyon sisteminden yüzde yüz yarar sağlanabilir.
Restoran adisyon sistemlerinde olması gereken bir diğer özellik ise mali olarak restorana ek külfet getirmemesidir. Örneğin el terminali olmayan bir restoran adisyon programını seçerken bulut teknolojisi olan bir sistem seçerek el terminaline harcama yapmaktan kurtulacaktır.
Restoranda kullanılacak adisyon programına karar vermek ciddi ve önemli bir iştir. O sebeple hangi adisyon sisteminin kullanılacağına karar vermeden önce yapılması gerekenler arasında adisyon sisteminin restoranın kullandığı diğer sistemler ile entegrasyonun olup olmayacağı da bulunmaktadır.
Son olarak seçilecek adisyon programının satış sonrası hizmetlerinin ve teknik servislerinin olup olmadığı araştırmalıdır, Çünkü sistemde oluşacak küçük bir arıza bile operasyonun aksamasına sebep olabilmektedir.